OBS! kimrin.com är tyvärr väldigt ouppdaterad.
En lite uppdatering finns dock här
om ni inte redan har sett den!

(OBS! Svensk starttext under bilden)

Första bilden på Ola med sin nya Titans-tröja.
Credit: kimrin.com (klicka på bilden för högupplöst version)


Ola Kimrin trivs bra i sitt nya NFL-lag Tennessee Titans. Efter två veckors träning med laget fick han i helgen (23 april 2005) skriva autografer när Titans hade "Draft Party" och de spelare som redan står på rostern möte fansen. Under draft-helgen har Titans signat 47 nya spelare – ingen av dem är kicker. Det innebär att Ola fortfarande är enda spelaren i laget som slåss om kicker-positionen.


DD
Ola fick skriva autografer till några hundra Titans fan som kom till Coliseum på draft partyt den 23 april.
Credit: kimrin.com (klicka på bilderna för större versioner)
 .

– Det känns jättebra. Träningen går bra och spelarna är trevliga. Och jag gillar Nashville. Det är en storstad med småstadskänsla. Och förutom en köldknäpp i helgen har solen tittat fram varje dag och det är rätt så varmt (runt 25 grader). Men vi tränar inuti en bubbla så det är skönt.
   – Jag stannar gärna här karriären ut, konstaterar han snabbt och man hör att han är på gott humör.
   Stämningen i laget verkar bra och alla spelarna verkar ha fötterna mer eller mindre på jorden. Redan första dagen välkomnade Titans punter Craig Hentrich Ola med en lapp i skåpet där det stod "Hör av dig om det är något du behöver".
   Ola tränar för tillfället fem dagar i veckan, en hel del styrketräning och mycket konditionsträning. Fyra gånger i veckan tränar han även sparkar, extra-poäng och fieldgoals.
   – Det har gått bra hittills har jag inte missat något, jo, en förresten (av 200 försök). Men vi har inte sparkat särskilt långa field goals ännu, och inte heller under press. Så vi får se hur det går nästa vecka under mini-campen, säger han blygsamt.
   Under mini-campen kommer det vara fler övningar som mer eller mindre simulerar matchsituationer. För de flesta spelare innebär det att det "smäller på riktigt" när de rusar in i varandra. För Olas del innebär det antagligen mest övningar i samspelet med resten av laget: snap, hold och sedan spark. Allt på loppet av 1,3 sekunder och helst med en mur av lagkamrater som hindrar motståndarna från att hinna fram och blocka bollen eller tackla Ola.
(för förklaring av regler och termologi rekomenderas Sveriges Amerikanska Fotbollsförbunds hemsida).


DD
När Ola Kimrin provspelade för Denver Broncos 2002 skapade hans rekordlånga field goal från 65 yard mediahysteri. Allt från förstasidor till veckans sporthändelse på tv-kanalerna.

Titans är det fjärde NFL-laget som Ola skrivit kontrakt med. Tidigare har han varit signad till Denver Broncos (2002) och Dallas Cowboys (2003), där han spelade några försäsongsmatcher, samt Washington Redskins (2004).
   Trots att Ola med Denver gjorde ett fieldgoal från 65 yards, det längsta fieldgoalet i NFL-sammanhang (dock ej i en officiell match, därför bara ett inofficiellt rekord – se bild här brevid) och höll jämna steg med Dallas kicker Billy Cundiff, så blev han cuttat precis innan själva säsongen började. Anledning: De kickers han sparkat mot var alla mer erfarna (Broncos kicker Jason Elam är en av ligans absolut bästa och mest rutinerade kickers.
   Samma sak hände i Washington, men en bit in i säsongen skadade sig Hall och Ola ringdes tillbaka till Washington en halvtimme efter han landat hemma i Sverige (se nyheter för mer info om alla turerna).
   Och resten är historia. Svensk idrottshistoria! Bokstavligt talat.
   Ola är den andra svensken genom tiderna som lyckats slå sig in i NFL. Före honom har endast Björn Nittmo representerat Sverige men det var för 16 år sedan då han spelade sex matcher med New York Giants.
   Ola visade ingen som helst premiärnervösitet på sin första NFL match den 17 oktober 2004 mot Chicago Bears utan spelade felfritt: Han satte båda sina fieldgoal samt ett extrapäng och blev närmast en matchhjälte med sina 7 poäng (Redskins vann matchen med – se kommentarer om hur alla turer och matcherna under Nyheter).
   Och det är många som imponerats av Olas starka ben, t ex John Madden, USA's mesta NFL-kommentator. Så här skrev han hösten 2002 på sin sida www.allmadden.com (ESPN):

           Kimrin's a first-year player out of
           NFL Europe. He recently kicked a
           65-yard field goal against Seattle
           and that's pretty darn impressive.
           When I did a Denver game in mid-
           August on ABC Sports, I watched
           him kick in warmups before the
           game and he was kicking 70-yard
           field goals! In all of my time, and
           I'm not saying that I've watched
           every kicker in pre-game warmups
           or concentrated on it, but I've never
           seen guys practice 70-yard field
           goals. I guess it wasn't such a
           surprise that he could make a
           65-yard field goal, because I had
           seen him practicing them from
           70 yards away.


Ola är för tillfället Titans enda kicker, sedan deras gamla kicker Joe Nedney cuttats och signat med San Francisco 49:ers och kommer antagligen förbli det fram till det slutgiltiga träninglägret i augusti. Med största sannolikhet kommer Titans då att plocka in ytterligare en kicker för att tävla om platsen. Det är snarare regel än undantag att ha två kickers på träningslägret och Titans general managern Floyd Reese har bekräftat att de kommer ta in en sparringspartner till/mot Ola.
   Men i samma intervju (finns på www.titansonline.com) pratar han postivt om Ola och verkar vara nöjd med att ha honom i laget:
   – Han har ett starkt ben och har studsat runt i ligan ett tag, vilket är vanligt för en kicker i början av karriären. Han har visat att han vill göra en karriär som kicker och om han vinner jobbet så har vi en kicker som kan göra såväl kickoffs som både långa och korta fieldgoal under en många år.
   Ola själv är ser ljust på framtiden.
   – Det här är antagligen min bästa chans hittills. Eftersom jag kommer få gå igenom off-season-programmet som ensam kicker. Förhoppningsvis har jag då ett försprång mot den – eller de – som kommer in senare.
   Ola kommer att vara i Nashville och träna fram till slutet av juni då han åker hem till till Sverige, framförallt med anledning av sitt och hustrun Lindas officiella kyrkobröllop. I slutet av juli åker han tillbaka för de sista och avgörande veckorna – med träningsläger och pre season – innan den slutliga laguppställningen spikas och den riktiga säsongen börjar.

Vi önskar Ola lycka till och återkommer så fort vi vet något under nyheter!

Vill du läsa de gamla startsidorna så finns de här:

Februari 2005: Ola skriver på kontraktet med Titans och analyserar läget (Joe Nedney var fortfarande signad till Titans då).

Augusti 2004: Den första startsidan på kimrin.com, precis när Ola skrivit kontrakt med Washington Redskins, innan han spelat sin första officiella NFL-match.

 

Frequently Asked Questions – kex eller kex
Det här är ingen nyhet egentligen, men eftersom det varit många som påpekat det hela så tar vi det lite enkelt och snabbt här.
  Erfarenheten säger oss Kimrin borde uttalas [Schimrin], ungefär som man gör tji-ljud av K:et i ord som Kivik, kil och kök. Alla är överens om att det uttalas [Tjivik], [tjil] och [tjök]. Men sen finns det ord som alla inte är lika överens om. Som "kex". Uttalas det [tjex] eller [kex]. Det tänker inte vi avgöra här och nu, men vi tänkte avslöja hur Kimrin uttalas i praktiken, oavsett hur man anser att det borde uttalas i teorin.
  Det uttalas helt enkelt som det stavas - eller för att göra det kanske ännu tydligare: det stavas helt enkelt som det låter. Första halvan av namnet uttalas precis som pojk/flicknamnet Kim. Och andra halvan precis som man kan tro, som "klorin" minus "klo". Kim+Rin=Sant! Kimrin!